VALLDEMOSSA
Personatges de la Serra

El poble, d’origen medieval i ubicat enmig d’una vall, és conegut pel seu pintoresquisme i fertilitat. Compta amb un passat ric protagonitzat per personatges rellevants de la història de Mallorca i, ja en el segle XIX, es convertí en un dels primers llocs per visitar de l’illa. Per això, va atreure nombroses personalitats il·lustres i artistes que  hi trobaren refugi o inspiració. El record de la seva presència guia encara avui el passeig per molts racons.

Cartoixa

Cartoixa (Vicenç Sastre)

Cartoixa i la vila

La Cartoixa de Jesús de Natzaret (1) fou un focus religiós notori i, una vegada desamortitzada, un lloc de descans. Jovellanos, Chopin i Sand o Rubén Darío en són els hostes més coneguts. Es visita amb el palau del Rei Sanç (2), on s’originà el monestir. Els jardins municipals (3), situats sobre el claustre major, recorden els personatges que hi han passat amb escultures. Sortint pel camí de Son Mossènyer s’arriba al molí de la Beata (4) i a la font de na Llambies(5).

Carrer de la Rectoria

Calle de la Rectoria (Concepció Bauçà de Mirabó)

El poble de muntanya es descobreix millor baixant cap a l’església parroquial (6),  cap al carrer de la Rectoria i la casa natal de la beata Catalina Thomàs, (7) lloc de gran devoció.  Més avall es troba la font de la Beata (8). Rememora la figura de la pagesa mallorquina i, sortint del nucli urbà, mostra com la vila s’establí seguint els ramals de les fonts. 

Mirador del Puig de sa Moneda

Mirador del Puig de sa Moneda (Vicenç Sastre)

Arxiduc Lluís Salvador

Archiduque Lluís Salvador

Ramon Llull i l’Arxiduc

El puig de sa Moneda (1) està dominat per una torre d’inspiració àrab que va fer aixecar  l’arxiduc Lluís Salvador, qui comprà bona part dels terrenys de la costa entre Valldemossa i Deià. Seguint la carretera Ma-10, un camí puja cap a l’ermita de la Santíssima Trinitat (2), fundada en el segle XVII seguint la petjada de Ramon Llull. Aquest filòsof medieval és el primer personatge il·lustre que acollí Valldemossa, quan el 1276 establí un monestir de llengües orientals a Miramar (3), on també deixà petjada l’Arxiduc.

Galeria Multimèdia
Imagen principal
Mirador del Puig de sa Moneda
Cartoixa
Carrer de la Rectoria
Arxiduc Lluís Salvador
moneda_miramar
Valldemosa

Mapa

Rutes i llocs d'interès

Veure Ruta
Mirador del Puig de sa Moneda
Valldemossa: Cartoixa i la vila La Cartoixa de Jesús de Natzaret (1) fou un focus religiós notori i, una vegada desamortitzada, un lloc de descans. Jovellanos, Chopin i Sand o Rubén Darío en són els hostes més coneguts. Veure Ruta
Veure Ruta
Archiduque
Valldemossa: Ramon Llull i l’Arxiduc El puig de sa Moneda (1) està dominat per una torre d’inspiració àrab que va fer aixecar  l’arxiduc Lluís Salvador, qui comprà bona part dels terrenys de la costa entre Valldemossa i Deià. Veure Ruta